Thursday, May 28, 2009

CL Final

Igår var det ju Barcelona vs Man Utd, och Barcelona vann med 2-0!!
United hade verkligen inget att komma med efter att Etoo gjorde ett otroligt snyggt 1-0 mål, i straffområdet så gjorde han en snygg fint som Vidic gick på, och sedan satte han bollen med utsidan vid främre stolpen, något som Van Der Sar inte var beredd på!
2-0 kom från Messi ungefär i mitten av andra halvlek, Xavi såg Messi inne i straffområdet, och skickade en perfekt luftboll som Messi nickade in, så det säger ju också ett och annat att det är viljan som räknas, inte höjden, för att man ska vara bra på huvudspel, jag syftar ju då på Fabregas 1-1 mål mot Sunderland i höstas (a)

Idag så var det ju NO omläxförhör, det gick faktiskt rätt bra, jag hoppas på höga poäng den här gången (a)
Jag fattar ytterst lite av matte skiten till imorgon, men jag får väl pröva mej fram lite så ska det nog gå efter lite tänkande ^^
Idag fick jag på bilden reda på att det var Morsdag på söndag, så jag har gjort ett litet kort till mamma, som Elizabeth som vanligt klassar som annorlunda/konstig, vilket hon liksom gör med imprincip alla mina saker som jag gör i bilden..
Idag kom också den senaste Arsenal Vodcasten ut, riktigt bra asså, nu fick man se hela laget på arsenals ball of charity för iår, och det var en hel del fina intervjuer som man kan njuta av nu när det inte finns mycket fotboll att hämta förutom landslagen (a)

Jag har precis läst ut Breaking Dawn, den är faktiskt grymt bra, men man ska ju såklart läsa serien från början innan man försöker sig på saker och ting (;
Helt klart en av de bästa serier jag har läst, den är så himla fängslande.

Wednesday, May 27, 2009

Liverpool vs. Arsenal

FA Youth Cup, Anfield, 26/5

2-1, Ungdomarna tog hem båda matcherna och är där med FA Youth Cups, och Södra Ungdoms ligans mästare!!
1-0 fick Watt äran att göra, som dessutom gjorde mål hemma på Emirates, han tog bollen i mittfältet och sedan fick han till ett skott som gick in i den 25 minuten!
6 minuter efter halvlek så gjorde Dalla Valle 1-1 för Liverpool, men i den 70 minuten så gjorde Alaya självmål, så Arsenal vann båda matcherna med 6-2 som aggregat.

Idag har jag fått typ trehundra läxor, måste plugga till både spanska läxförhör och NO läxförhör till imorgon, de ger oss liksom 1 dag på oss att träna in allt..
Och på fredag så är det matte läxförhör på en grej som jag typ inte fattar nånting om, det är nått sätt att räkna ut ekvationer...
Idag har jag också ringt till Linnea som har hästarna, och nästa söndag, alltså den 7/6 så ska vi åka å provrida igen (a)
På lördag ska jag rida RYTTARPROV :S jag är skitnervös men hoppas att jag bara kan komma ihåg vad jag ska göra och att jag kan få en bra häst..

Dessutom är det Champions League final ikväll, Barcelona vs Man Utd, jag hejar faktiskt på Barcelona, vilket anna typ är as sur för, men jag menar, efter arsenal är det ju barcelona som är mitt favoritlag, så det är väl klart att jag hejar på de istället för hennes lilla favorit lag...
Pappa ser det väl också lite åt de hållet, men han är väl nöjd sålänge jag håller tyst, men jag kan då inte garantera att han ska sitta nöjd hela matchen (a)

Sunday, May 24, 2009

Arsenal vs. Stoke

PL Avslutning, Emirates, 24/5

4-1!! van Persie låg bakom allting (; ,, och gjorde dessutom två själv ^^.
1-0 kom från Fabregas(som fick bollen av van Persie) som slog in en låg boll i straffområdet, och där stod James Beattie och slog in ett snyggt självmål.
För 2-0 så blev van Persie nedtagen i straffområdet och straff blev det, och van Persie, säker som han är, satte den bakom Simonsen.
3-0 kom från van Persies frispark, som han snyggt smekte in i straffområdet, och där dök Abou Diaby upp helt omarkerad och nickade snyggt in 3-0.
Sen kom 3-1 från en straff av Fuller, Denilson hade ner honom i straffområdet och det blev dömt till straff, Mannone hade inte en chans på den bollen men annars var det en underbar debut av den 21-årige målvakten.
4-1 kom van Persie med igen, Delap(han som kastar långt) nickade hem mot sin målvakt, och då sprang van Persie in till bollen och satte snyggt och säkert 4-1, och det var så Arsenal avslutade säsongen 08/09, som jag kommer att skriva mer om inom en snar framtid, då kommer jag att försöka inkludera så mycket jag kan från säsongen som har varit, och någon gång i antagligen augusti, kommer jag med uppdateringar om säsongen som kommer (;

1-0 Målet som Fabregas säkrade;

Saturday, May 23, 2009

Arsenal vs. Liverpool

Youth Cup Final 1st leg, Emirates, 22/5

4-1!! Arsenal strålade verkligen efter en seg start, det tog dem 20 min innan Gilles Sunu kunde slå in bollen tack vare en perfekt pass från Henri Lansbury, som nyss har kommit tillbaka från Scunthorpe där han har varit på lån.
2-0 kom från Jack Wilshere när Sanchez Watt blev nedtagen i straffområdet från Jay Emmanuel-Thomas frispark, och Wilshere satte säkert bollen till vänster om målvakten.
Sedan gjorde Liverpool 2-1 två minuter efter Wilsheres straff, men Arsenal var långt ifrån klara..
3-1 kom från Sanchez Watt, som blivit inbytt i 15 minuten då Emmanuel Frimpong landat otäckt i en tackling, Watt chippade otroligt snyggt in bollen bakom målvakten, och det var som vanligt Wilshere som låg bakom målet.
4-1 var inte långt borta, och det var Jay Emmanuel-Thomas som fick nicka in den från en utmärkt hörna från Lansbury som hittade Emmanuel-Thomas vid bortre stolpen.
Det skulle blivit 5-1, men Rhys Murphy blev fel dömt flaggad offside, så vi får nöja oss med ett 3 måls övertag när vi åker till Anfield på Tisdag.

Friday, May 22, 2009

Black Hawk Down

Idag kollade jag på en otroligt bra film, Black Hawk Down.
Den handlar om en USA styrka i Somalia som har som uppdrag att döda en diktator där, men stöter på svåra komplikationer.
Skådespelare i filmen är bland annat; Josh Hartnett, Ewan McGregor, Orlando Bloom, Eric Bana med flera.
Hans Zimmer har gjort musiken till filmen, vilket jag tycker höjer standarden en hel del, men det här är helt klart en av mina favoritfilmer!!

Provridning!!

Imorrn ska jag och Malin provrida för medryttare ute i orkesta! Det är en valack på 150 cm och ett sto på 170 cm.
Jag ringde igår när vi var hos Malin, idag måste jag bara ringa och säga att vi kommer att vara framme vid stallet vid tjugo över 5 (a)
Vi cyklade också igår, och jag skulle över en smal bro med tre brädor och lite mellanrum mellan brädorna, och såklart så åkte jag in mellan en av brädorna och cykeln voltade ett varv över, men jag fick inte en skråma! Jag hade tur..

Och lite nya namn på skadefronten för Arsenal, Nasri kmr inte till spel på söndag han har ett knäproblem, likaså med Fabianski, men för honom är det 50% chans att han kmr kunna spela, annars får ju tredjemålvakten Mannone hoppa in, det skulle ju kunna bli intressant.
Men det verkar som att alla kommer att vara tillbaka till träningen i Juli, så jag hoppas att vi får se ett helt Arsenal till 09/10.
På tal om 09/10, Arsenal kommer att ha samma snygga hemmaställ, men det nya bortastället kommer att vara MARINBLÅTT!! (;
Ikväll är det ju FA Youth Cup final, Arsenal vs. Liverpool, tyvärr kommer jag nog inte kunna se matchen, men jag kan ju gå in på live text på Arsenal.com eller BBC, så jag ska nog kunna följa matchen rätt bra (;
Och det är ju U21 EM i Sverige i sommar ! typ den 15 juni - 29 juni eller något sånt, Walcott är klar för England och kanske, men jag tvivlar starkt på det, så kommer Fabregas med Spanien, men det är ju VM-kval och sådant också så det är en rätt minimal chans ^^.

Tuesday, May 19, 2009

Kanske Dags Igen!

Jag ska nog bli medryttare igen!
Malin & Jag letar just nu efter två hästar, vi har hittat ett ställe, men det verkar som att vi var lite sena på den annonsen, jag har skickat ett mejl för några dagar sen, och hon har inte svarat, men man vet ju aldrig (a)
Nu är det bara en skoldag kvar sen är det lov i 4 dagar ^^, och efter det är det bara 2 veckor kvar till sommarlov!! Vi har avslutning på torsdag den 11 juni.

Sunday, May 17, 2009

Eurovision Song Contest Moscow!

Igår var det ju ESC! Det var faktiskt Norge som vann (a) Det var en skit gullig kille som sjöng, men låten var kanske nt den bästa, men det kunde varit mycket värre ^^
Jag hejade på Bosnien & Herzegovina, det var en grym låt med Regina, men de kom typ 8 (a)
Ylva kom över och kollade på det med oss, och vi gav betyg 1 - 10 på alla låtar (a) sen la vi ihop poängen och kollade vem som kom först, Regina kom tyvärr 6:a, trots min 10:a , det var bara jag som gillade den ^^

Manchester United vs. Arsenal

PL, Old Trafford, 16/5 - 09

0-0, trots att Arsenal spelade otroligt bra så kunde man inte få in bollen, men det var farligt nära många gånger, men tyvärr så kunde vi inte få united att vänta ytterligare en vecka på titeln, de behövde ju bara 1 poäng för att klara det.
Men Arsenal spelade otroligt bra och piggt, så jag tycker att vi behöll hedern in i det sista !
Nu är det alltså bara Stoke kvar, sen är säsongen slut, då får man vänta till pre-season, men de sänder nog knappast de matcherna, men man kan ju alltid hoppas! (a)

Det är inte så mycket att rapportera från matchen, vi var närmast att göra mål ett antal gånger, men fick ju tyvärr inte in den .

Saturday, May 16, 2009

He's Back!

Idag är det alltså Arsenal vs Man United på Old Trafford, det är otroligt laddat här hemma, och den godaste nyheten är ju såklart att Andrey kommer till spel! Man kan ju alltid hoppas på lite magi från Anfield för typ en månad sen.
Kommer ju missa andra halvlek eftersom det är ridning, men så fort jag har varit i duschen så far det av till tv soffan och då ska jag kolla klart på matchen.
Och nya riktigt bra nyheter, Rosicky har kommit in i träning igen! Full träning med A-laget igen!! Tyvärr är det för sent för iår eftersom det bara är 2 matcher kvar, men han kommer att vara perfekt till nästa säsong! (;

Igår var det ju fredag, skit skönt! Eftersom min grupps bilder till SO;n kraschade, så fick vi ta nya, och eftersom Elin åkte till Kalmar igår, så fick Chrissan hoppa in som Maria på bilderna, nu är det bara för Medel att läsa upp berättelsen och sen är vi typ klara (a)
Det var faktiskt min mammas födelsedag! Nu är hon 49, så kusinerna kom över vid 1800, vi hade det kul och på kvällen kollade vi på Freedom Writers, otroligt bra film asså..
Kolla på den om ni inte har sett den!
Filmen handlar om en lärare som tar hand om en klass som har blivit utsatta för grpp krigen i deras område, de har det alltså inte bra direkt, och hur hon tar hand om de och så vidare, riktigt bra asså, den är rolig men också otroligt känslofylld..

Monday, May 11, 2009

Arsenal vs. Chelsea

PL, Emirates, 10/4 - 09

Det blev 1-4, försvaret stämde inte alls, dessutom var Almunia ute p.g.a en ny skada på foten.. förhoppningsvis är han tillbaka mot utd på lördag.
Vi fick iallafall till en riktigt fin nick från Bendtner, men tyvärr så tog det inte lång tid innan det blev 1-4, och då med kanske 10 min kvar, så då blev det genast mörkt igen, så vi får nöja oss med en fjärde plats i år! (a)
Det blir ju kval då, men det ska vi nog ta oss igenom enkelt, om vi inte har otur och får fyran i spanska eller italienska ligan, då får vi kämpa lite hårdare.

Emirates Cup har förresten blivit ihopsatt nu, den kommer att spelas 1-2 Augusti, och gästerna som kommer till Emirates är följande; Atletico Madrid, Rangers & Paris Saint-Germaine.
Det kommer nog bli en spännande cup, men jag kommer nog tyvärr inte kunna att gå på den, men en dag hoppas jag att jag bor i nordöstra London och kan besöka Emirates ofta! ^^

Bendtners nick(ledsen över kvalitén, det var den enda som fanns);

Sunday, May 10, 2009

Det var ett tag sen...

Det var ett tag sen jag skrev nått nu, men har faktiskt hållit mej ifrån datan hyfsat bra i några dagar, har bara varit inne å kollat på arsenal.com, man måste ju hålla sej uppdaterad! ^^

Dåliga nyheter för Arsenal, Clichy är ute för resten av säsongen, så Gibbs kommer att få fortsätta att imponera, och förhoppningsvis så kommer han inte att vara påverkad av att han halkade i semin.
Det är Chelsea som står på schemat idag, och den här gången är vi hemma, men vi vann ju borta i höstas, så vi har ju ett bra resultat bakom oss (a)
Just nu lyssnar jag på podcasten, och snart kommer en Fabregas intervju!! (;

Annars har det inte hänt mycket de senaste dagarna, igår på ridningen fick jag Pocca, som är rund som en tunna men faktiskt blir rätt pigg av att hoppa, annars är hon seg som en,, jag vet inte vad !
Jag har nog inte skrivit om förra ridningen, jag fick Trofenda, helt otrolig häst asså, hon är väldigt stor, alltså i stora stallet, hon är en fux med strimbläs och en dröm att rida, hon går med eftergift, det knepiga var att kunna sitta kvar i galoppen, hon har ett enormt steg!!

Wednesday, May 6, 2009

Arsenal vs. Manchester United

CL, Emirates

Tyvärr så slutade det 1-3, vilket betyder att vi inte kom till den efterlängtade finalen den här säsongen, men det kommer fler säsonger! (;
Vi fick iallafall en snygg straff på slutet, Fabregas blev fälld av Fletcher som fick rött kort och straff blev dömt, Van Persie slog in den upp i krysset, en av de snyggare straffar man har sett faktiskt.
Gibbs halkade i början av matchen, och då kunde Park göra 1-0, efter det så blev Gibbs rätt nere, och blev utbytt i halvlek för Eboue, men jag tror nog att det var han själv som ville ha det bytet, han hade nog inte samma självförtroende efter att ha halkat..
Men jag hoppas att han mår bättre nu, vi behöver honom nu och han har varit otroligt duktig i alla matcher han har spelat, så jag tycker inte att han ska gå och skylla allt på sig själv, jag menar, olyckor händer ju liksom, det var ju inte direkt så att han ville halka direkt ..

Nu ska vi bara ladda om till Chelsea matchen hemma på Emirates på Söndag, och sen ska vi fortsätta vårt sökande efter finalen i CL nästa säsong, vinsten mot Portsmouth försäkrade ju en kvalplats till Champions League nästa säsong, och det ska vi nog enkelt ta oss igenom:)


Jag har haft Kemiprov idag! Det gick typ hyfsat (; och det visade sig att jag fick ALLA RÄTT på SO provet, till och med VG & MVG frågorna (:
På matteprovet fick jag 43 av 53, vilket jag är riktigt nöjd med, med tanke på att det faktiskt är matte vi snackar om (;

Tuesday, May 5, 2009

Matchday Radio -.-

Heej, dags för CL semin, och tvn funkar såklart nt!! Hela comhem har typ kraschat, och pappa har stuckit till sin kompis i vallentuna..
Jag har otroligt nog lyckats få frsm en radiokanal på min lilla laptop, så nu kan jag iallafall lyssna på matchen medans jag kollar lite då och då om tvn funkar igen (a)
Inte riktigt den perfekta CL kvällen, men jag ska vara glad att jag kan få fram radion iallafall, jag måste komma ihåg att tacka gud för bbc 5.

Monday, May 4, 2009

Fotokväll

Det har inte hänt så mkt på sistone.. Igår så var jag med ylva, vi spelade lite kort med anna och elin(ylvas syrra), vi spelade kung, jag var nog mest bonde, men det är typ den enklaste rollen (a) Idag så har jag jobbat med tightsen i skolan, jag blir typ klar om 2 veckor, sen tänkte jag börja på ett linne som jag kan avsluta hemma, eftersom anna har fått en ny maskin med trikåsöm ^^


En sak är klar till imorron, Van Persie är tillbaka !! Hoppas att han kan göra en bra match, vi behöver det just nu! Silvestre är också tillbaka, men han är inte helt bra, så han kanske startar på bänken.
Eduardo är nog dessvärre borta resten av säsongen.. och nu blev det nyss klart att Birmingham kmr tillbaka till PL! Det var ju Birmingham som bröt benet på den stackaren förra året.. ):

I kväll var jag ute med viggo, jag passade på att fota lite med mobilen, så jag kan visa lite bilder;


Saturday, May 2, 2009

Arsenal vs. Portsmouth

PL, Fratton Park

3-0!! Och ni kan inte gissa uppställning;
Fabianski
Sagna-Song-Djorou-Eboue
Walcott(Bischoff)-Ramsey(Randall)-Denilson-Arshavin
Bendtner(Merida)-Vela

Ja, vad säger man om det? Ungdomslaget, Sagna enda ordinarien för CL, annars är det ju Arshavin som faktiskt var kapten idag, men eftersom han tyvärr inte får spela i CL för Arsenal i år, och anledningen till lag uppställningen är ju då returen i CL.

Bendtner gjorde första målet på nick, en fin pass från Arshavin, James hade händerna på bollen, men den slant rätt in i mål.
Andra målet kom när Arshavin blev nedsliten i straffområdet, för andra gången, och den här gången blev det straff, även fast det inte verkade som att Andrey höll med domaren om straffen, men straff blev det, och Bendtner slog in sin andra boll i nätet den eftermiddagen, strax innan slutet av den andra halvleken.

De första tio minutrarna av andra halvlek så tog Pompey över spelet, efter att Utaka & Kanu hade blivit inbytta, alla Gunners vet ju vilken roll Kanu har haft i Arsenal för några år sedan.
Men helt plötsligt dök Vela upp, och gjorde ett snyggt nummer i straffområdet innan han slog in bollen i James's bortre hörna, och det betydde en klar vinst, och i Arsenals 5 senaste borta matcher har de gjort minst 3 mål, vilket inte är att klaga på, och nu har de förlängt sitt 08/09 PL rekord med 21 matcher i rad obesegrade.



Kollar just nu på Dream Girls med Anna & Ylva, som förresten ska sova över här ikväll.

Friday, May 1, 2009

Lediga Fredag

Det är otroligt skönt att vara ledig idag, det är strålande väder, vilket jag kanske har utnyttjat lite väl bra, så jag får hålla mej skyddad de närmaste dagarna..
Igår kollade jag och Ylva på Mumien 1 & 2, vi ska kanske kolla på trean idag, men ikväll ska jag, anna & ylva kolla på Twilight! Det ska bli kul (:

Just nu lyssnar jag på podcasten inför Portsmouth matchen imorrn, och skadelistan har sett ljusare ut..
Jag har nyss läst ut den första boken i house of night serien, Marked, snart ska jag börja på Eclipse, så fort anna är klar med den (a)
Jag tycker att Marked var en riktigt bra bok, absolut värd att läsa, om man gillar att läsa på engelska, som jag gör.