Friday, June 26, 2009

Spanien vs. USA

0-2, Semifinal, Confederations Cup, Sydafrika, 24/6 -09

Cesc var helt klart en av Spaniens bästa i denna match, han jobbade stenhårt och tog bra skott, otroliga löpningar & fina passningar, som tyvärr inte kunde hjälpa Spanien denna kväll.
Spanien var helt klart det bästa laget, men otur såg till att i minut 27 så kom en boll mot straffområdet, Puyol halkade eller något sådant och Altidore kom fri och kunde få in 1-0 till USA även om Spanien ändå har varit det bästa laget.

Spanien fortsatte att mala på, de hade hur många skit bra lägen som helst, men lyckades inte sätta dit den på ett bra tag.
Det måste ju nämnas att Hammarby forwarden Charlie Davies spelade matchen, samt att keepern' Tim Howard från Everton hade en otroligt bra match.
Fabregas satte in hur många bra passningar som helst, vilket ledde till ett straffläge som skulle varit straff när Fabregas satte in en perfekt boll till Xavi som blev nedknuffad, men domaren blåste ej, så det var bara att fortsätta mata på för spanjorerna.

Fabregas tog ett bra skott mot Howard ända ute från straffområdet, som Howard släppte retur på, men ingen hann dit i tid!
Tyvärr så blev Fabregas utbytt för Cazorla i minut 68, men han var ändå helt klart en av Spaniens bäst spelare som jobbade bäst av alla i Spanien denna kväll.
Strax efter det bytet så blev också Charlie Davies utbytt för en annan amerikanare, men Davies gjorde inte speciellt mycket i den här matchen.
5 minuter efter att Fabregas blev utbytt så gjorde USA det igen, 2-0 kom i ungefär minut 75, och jag kan ju bara upprepa hur idiotiskt det var att byta ut den killen som balanserade anfall med försvar.
Michael Bradley, son till coachen, fick rött med fem minuter kvar av ordinarie tid, men det räckte inte för spanjorerna.

Spanien fortsatte kämpa, men det ville sig inte för Europa mästarna denna match.