Friday, June 26, 2009

England vs. Tyskland

1-1, U21 EM, Sverige, 22/6 -09

Varken Gibbs eller Walcott startade matchen, eftersom England redan var klara var det bara en match om första platsen, som England tog med ett lika resultat här.
Men det började inte vackert för engelsmännen, efter redan 5 minuter gjorde tyskarna 1-0, men det ska väl också nämnas att det var 10 ändringar i Englands startelva, de körde inte direkt med sitt bästa lag, de fick vila så de inte skulle dra på sig kort eller skador.

I minut 29 så gjorde iallafall Jack Rodwell, Everton mittfältaren, 1-1, som höll i sig för resten av matchen, det roliga med målet var att kommentatorerna precis innan hörnan sa 'om Tyskland fortsätter ge bort hörnor så kommer det att straffas'
Men både Walcott & Gibbs kom in i andra halvlek, så jag kan lägga in lite mer om det istället för första halvlek som var väldigt jämn.

I minut 58 så jublade engelsmännen igen, Walcott fick göra entré, och kommentatorerna drar upp snacket om U21's stora stjärna igen.
Och så fort som Walcott har fått fart på anfallet lite mer, så blir Gibbs inbytt i minut 71, och Gibbs täppte till rejält åt England, vilket man alltid blir lika glad av att se (;
Dessutom fick Gibbs gå in på det centrala mittfältet, vilket han gjorde när hans debutmål för England kom i kvalet.
De tyska backarna fick lägga sig över Walcott för att stoppa honom i de flesta lägen, och mer än en gång blev Walcott klämd och fälld.
I matchen fick man också se några fina sammarbeten mellan Walcott & Gibbs i offensiven, och Walcott fortsatte verkligen att öppna upp Tysklands försvar.

Tyvärr blev det inget mer för England i den här matchen, och Walcott får vänta längre innan han får sitt debutmål i U21 slutspelet.