Thursday, June 25, 2009

England vs. Spanien

2-0, U21 EM, Sverige, 18/6 - 09

Gibbs hade fullt upp fram mot slutet av denna kväll, Spanien startade bäst, England hade inte mycket att säga framåt faktiskt, men det kan ju bero på att Walcott inte fick starta, men jag kan säga att det känns lite skönt, man vill ju inte att Walcott ska komma helt sliten till Emirates i Juli.
Däremot så hade ju Gibbs en hel del tid, och han jobbade riktigt bra i defensiven, hans snabbhet var viktig för England mot de snabba spanjorerna, men han är ju som alltid lika fräsch offensivt med fina inlägg och löpningar.
Det var en väldigt passiv start på matchen, och när man hör kommentatorerna säga 'han är absolut en av Englands bästa spelare och har öppnat starkt, han stressar verkligen aldrig bort en boll och är otroligt lovande' om Kieran Gibbs, som förresten ev. går på lån till Ipswich (där han har varit förut) för att få mer speltid.

Det var en först bra spansk inledning, men det jämnades ut efter ca 10 minuter, men det vart en jämn och mållös första halvlek.
Andra halvlek vart intressantare, men Englands bäste, som inte släppt en boll förbi sin kant på hela matchen, Gibbs, fick in stämpling samtidigt som han vrickade till foten, han fick någon minuts vård utanför planen, men fick inte en sekunds vila när han kom in av sina lagkamrater, och han haltade ett tag, men lät inte bollen förbi hans kant en enda gång trots det.

Spanien fick en otrolig chans när Joe Hart sprang ut på en liten utflykt, men kunde inte utnyttja det eftersom Gibbs snabbt stängde alla vägar, jag hoppas att han snart kommer med i Englands, och såklart Arsenals, A trupp snart! (så fort Clichy antingen byter klubb eller slutar med fotbollen såklart, jag tänker ju inte peta Clichy i första taget) ((;

I minut 62 lyftes hela stadion när alla Engelsmän jublade som om de gjort mål, när Walcott kom in!!
Och genast blev det fart i anfallet när nummer 14 tog sats..
1-0 kom i ca 66 minuten, en felpass från Suarez ledde till att Campell blev imprincip fri och kunde slå in det första målet.
2-0 kom från den yngste a-landslag spelaren någonsin, namn? Walcott! Han plockade fram sina snabbare växlar och sprang i säkert 110 km/h om alla spanjorer och la in bollen perfekt till Milner som kunde peta in den snyggt och säkert.

Walcott hjälpte även bra till i försvaret och täppte faktiskt till högersidan ett antal gånger, inte dåligt av en anfallare (;
Med 10 minuter kvar blev en ny högerytter inbytt från Spaniens sida, med hopp från Spaniens sida att kunna rubba Kieran, men det kan de ju bara drömma om (a)
Walcott fortsatte att dribbla bort spelare och springa förbi resten, han och Gibbs hade ett bra sammarbete, vilket två gunners såklart ska ha.
Och kommentatorerna forsatte att ösa beröm över Gibbs, som verkligen, gjorde allt rätt denna kväll, han börjar verkligen komma upp i a-lags nivå nu, och han lär sig mycket ännu av bl.a Clichy! ((;


No comments:

Post a Comment