Friday, June 26, 2009

Sverige vs. England

3-3, Semifinal, U21 EM, Sverige, 26/6 -09

England ägde hela första halvlek, tyvärr så kom inte Walcott in så mycket som man kunde hoppas, men förändring i andra halvlek kan finnas.
Gibbs gjorde ett strålande jobb i försvaret, och i halvlek så hörde man svenske coachen säga att de flyttar över Elm till vänster istället, för att få in honom mer i matchen, vilket betyder att en viss Kieran har gjort ett bra jobb med att stänga honom.
Walcott såg iallafall till att tredje målet blev till genom att plocka upp en hörna och lägga in bollen som Cattermole nickade på Bjärsmyrs ben till självmål, de andra målen kom från hörnor, som Onuoha & Cranie fick in.

Walcott började komma in mer i andra halvlek och fick till mer och mer löpningar & dribblingar, i och med att han fick mer bollar att jobba med, och Gibbs fick också komma till avslut.
Med ca 25 minuter kvar kunde Marcus Berg stå hyfsat fritt och faktiskt få in 3-1 till Sverige, och då tändes hoppet hos svenskarna direkt.
Och med 15 minuter kvar så kom faktiskt 3-2, otroligt förvånande, Ola Toivonen slog in en frispark åt Sverige, som inte hade långt kvar då.
Och med 10 minuter kvar så kom det otroliga, 3-3 tack vare Berg igen, nu var det upp till Walcott, en utmaning värdig honom.

Gibbs fortsatte säkert att stänga sin vänster sida, som gav England iallafall lite säkerhet, det behövde dem för precis innan slutet av första halvlek av förlägningen så blev Frazier Campell utvisad, vilket betydde att Walcott fick gå upp på ensam topp när England skulle kämpa sig mot finalen med 10 man.
Det blev mycket skott och chanser i resten av tillägget, men inget mål blev det, och otroligt nervöst inför straffarna...