Thursday, April 30, 2009

Arsenal vs. Manchester United

CL, Old Trafford

Tyvärr så blev det 1-0 till United, men vi har fortfarande hemmaplan kvar, och dessutom vart det bara 1-0.
Almunia gjorde antagligen sin livs match, han var otrolig! Och Silvestre ska också hyllas, han hade nästan alltid en fot eller ett huvud ivägen för United, men tyvärr räckte inte det riktigt, O'Shea fick turligt bollen på sig och Almunia var på bollen, men kunde inte få den bort från målet, i sjuttonde minuten.
Vi hade ett bra tryck i andra halvlek, men aldrig nån riktigt farlig målchans, Bendtners nick mot sloutet var nog det bästa, men den studsa precis utanför.

Tyvärr så fick Silvestre & Eduardo skador på ljumsken, så de missar Portsmouth, men blir förhoppningsvis bra till hemma mötet mot United, Van Persie missar helgen, men med lite tur kommer att kunna spela mot United, och det verkar som att Clichy kommer att missa returen mot United också, men Gibbs har gjort ett bra jobb, så det är nog förhoppningsvis inte avgörande.

Jag fick två par trekvartsbyxor igår också, ett par ljusa jeans och ett par vita i nått annat material (a)
Och för nån timme sedan fick jag reda på att vi har Kemi Prov på onsdag, om mindre än en vecka.. Så det blir bara att sitta å plugga hela dagarna igen.

Wednesday, April 29, 2009

"Sär Danskar"

Igår hade jag SO prov, det kändes jätte bra, och idag hade jag ju det fruktade matte provet, som typ gick hyfsat bra tror jag (a)

Ikväll är det CL, jag lyssnar på pdcasten just nu, och sen ska jag titta på vodcasten, men jag vet att Van Persie & Clichy inte kommer att kunna spela, och nu är det osäkert om Gibbs & Silvestre kommer att kunna spela, vilket total förändrar backlinjen, förut var alla skador i offensiven, nu är det defensiven som krånglar..
Jag är otroligt nervös, men det är inte mycket jag kan göra.. Ska åka å shoppa
trekvarts byxor, hoppas att jag hittar några snygga (a)
Jag skriver såklart in match referat imorgon eftermiddag, sista skoldagen för veckan!! Det är as dåligt, typ alla skolor har halvdag imorgon, förutom vår helvetes skola, vi ska såklart gå till 1600 som vanligt .. );

På torsdag kväll ska jag kolla på film med Ylva, som förresten inte har något privatliv den här veckan, ska berätta..
Ylvas klass har studiebesök av några "sär" danskar, varje dag i den här veckan så slutar de 1800, och ikväll så ska de tillbaka kl. 1900 - 2100 för en liten, "fest".
Igår så var de i gamla stan', och idag har de varit på skansken och vasamuseét, och på skansen var typ alla danskar as exalterade, de fottade plastgrisar i typ 10 min.

Monday, April 27, 2009

Trekvarts Byxor

Idag har jag tränat inför SO provet, som är imorgon!!
Det är årtalen som är det stora problemet, men jag tror att jag kan de hyfsat bra nu.
Jag kollar på fotbollskanalen europa, jag väntar på att de ska visa Cesc's mål från igår, och är otroligt taggad inför onsdag kväll..

På onsdag innan matchen har jag först matte prov, och sen typ vid 1800 llr nåt så ska jag med mamma till täby centrum för att försöka hitta några 3 1/4 byxor, förhoppningsvis så hittar jag minst 2 par, eftersom jag inte har några alls..

Sunday, April 26, 2009

Arsenal vs. Middlesbrough

PL, Emirates

2-0!! Tacka den bäste på mittfältet, Cesc Fabregas har slagit till igen !
Han gjorde båda målen, som jag strax ska gå in närmare på, det här höjer nog moralen rejält till CL semifinalen på onsdag på Utd.
Första målet var det Fabregas som slog en riktigt bra löpnings pass till Arshavin som tog löpningen perfekt och slog tillbaka bollen mot boxen där Cesc kunde slå in 1-0!
Andra målet kom från en pass av Eboue nära egen box, en lång, också löp pass, Cesc sprang förbi målvakten som kom ut, och slog in bollen nära första stolpen, sekunder innan han blev utbytt för att kunna vila, Adebayor kom in och samtidigt gick Diaby in istället för Walcott, som också behöver vila.
Tidigare innan andra halvlek började så fick Silvestre avgå för att Djourou skulle kunna spela in sig lite efter sin skada, Almunia såg riktigt säker och bra ut i sitt mål.

Cesc Fabregas's Mål;

Inför Middlesbrough

Nu är det dags för Arsenal vs. Middlesbrough om en kvart!! Det är otroligt nervöst, det är 3 poäng som gäller.
Tidigare har jag spelat kort med Anna, Ylva, Ylvas syrra & hennes mamma, vi spelade kung, jag vart bara kung en gång -.-

Det är nu klart att Arsenal möter Liverpool i FA Youth cup, men åter till idags match; Van Persie & Clichy är inte tillbaka, Djourou & Adebayor startar på bänken men Almunia startar !
Jag skriver referat efter matchen (a)

Saturday, April 25, 2009

KP500

Idag har det varit as varmt ! Jag vet nt riktigt hur varmt, men varmt nog för shorts & linne, jag har läst ut New Moon och börjat lite i Arsenal Magazine, som kom igår.
Jag har nyss varit å ridit, jag red Wiking, stel 25-åring, men efter en hel del kämpande så blev han en av de mjukare hästarna, så jag är riktigt nöjd.
Vi tränade på vägar som kommer att komma på ryttarprovet om några veckor, och jag känner nu att mina ben håller på att gå av när jag ska gå, så det är skönt att sitta ner framför TV:n.

Igår så fick vi håltimme från idrotten, så vi åkte till sollentuna centrum innan matten (a)
Efter skolan så var jag med Ylva, hon har klippt lugg och köpt en ny mobil, LG KP500, det är en touchscreen-mobil, riktigt cool.
På kvällen kollade jag, anna, ylva & pappa på sweeney todd, den var väldigt annorlunda, lite dåligt gjord, men hyfsat underhållande.

Thursday, April 23, 2009

Akademin

Idag har vi fått spanska proven, jag fick G+ (a), men med tanke på att drygt 10 av 26 fick godkännt på det provet, så är jag rätt nöjd ^^
Jag hade utvecklingssamtal, och jag missade typ en skogstur på ikt:n, vilket säger lite om vad vi gör på våra dator lektioner xD

Jag fick genom min mobil reda på att Arsenal akademin vann igår i FA youth cup semifinalen mot Manchester City hemma med 4-1, de vann med 2-1 borta, så det blev en klar vinst.
Det betyder att det blir final för akademin !! Det ska bli spännande att se hur det går där, jag vet inte än vilka de ska möta, men det ska jag ta reda på.

Wednesday, April 22, 2009

Arsenal vs. Liverpool

PL, Anfield

Det var en galen match igår!! Arsenal mötte Liverpool borta, och det slutade 4-4 !!
Arshavin gjorde alla Arsenals mål, 1 i första och 3 i andra halvlek!!
Första målet, i 35 min gick till så att Fabregas bröt en passning, och skickade bollen till Nasri som skickligt tog sig förbi back efter back, sedan tog Fabregas en perfekt löpning bakom honom, fick bollen i perfekt tid och la in den till Arshavin i boxen!

Sedan gjorde Liverpool 1-1 i början av andra halvlek och sedan 2-1, men sen var det dags för Arshavin igen, Liverpool passade lite strax utanför egen box, så bröt Arshavin bakifrån och gick på skott, och vilket skott det var! Bollen flög förbi Reina och in vid bortre stolpen!
Sen tog det inte lång tid innan 3-2 till Arsenal kom, Nasri kör på ett inlägg som Carragher nickar undan, rakt på den lille 'tsaren'! Arshavin tar skott direkt och det betyder 3-2.
Sen blir det 3-3 innan det är dags för Arshavin igen, Fabianski boxar bort bollen från en hörna, vindsnabbe Walcott plockar upp den och springer till ett 1 mot 2 läge, men vem kommer på andra sidan plan om inte Arshavin, med båda backarna inriktade på Walcott kan Walcott bara sätta den till en helt omarkerad Arshavin som helt säkert sätter 4-3.
Tyvärr gick bollen in i slut minuterna, men 4-4 borta på Anfield är inte det lättaste, och vilken Anfield debut för Arshavin!!

1-0 Skottet;

Tuesday, April 21, 2009

Provdags

Det verkar vara provdags nästa vecka ^^
Prov i SO på tisdag den 28/4, och sedan Matteprov onsdag den 29/4, matte som är det jag alltid har bäst i .. (inte)
Jag tror jag fick typ 14,5 av 35 på det senaste (a) men på nått sätt har jag alltid klarat av att slippa göra om hela provet, jag har bara gjort om några delar, men det kommer iallafall bli en hel del matte träning och lite SO den närmsta veckan..
Efter skolan så kom mamma och hämtade mej, så åkte vi till kista där jag fick tillbaka min mobil (äntligen!), jag fick en penna och 2 sudd & så köpte vi nya glasögon till mej som kmr om 2 veckor, men jag kmr fortfarande hålla mej till linser.

Ikväll är det alltså Liverpool vs. Arsenal !! Jag skriver ett litet referat imorgon, jag vet ännu inte hur det ser ut för Sagna, men jag hoppas fortfarande!
Sen vet jag inte om Eduardo heller, men jag tror dessvärre att det inte ser så lovande ut på den fronten, eftersom han inte ens satt på bänken sist mot Chelsea.

Monday, April 20, 2009

Måndag..

Så var det måndag igen (a), jag har kunnat fortsätta på tightsen som jag gör på slöjden idag, och vi har börjat på ett spanska projekt som går ut på att alla har fått varsin spansk stad, och nu ska vi liksom skriva om den staden på spanska.
Vi har börjat med en engelska grej också, där vi ska skapa vår ''drömskola'' på engelska då.

Imorgon är det dags för Liverpool borta i PL(Premier League), vi får dessutom klara oss utan Van Persie, som har fått en skada igen, och Adebayor som ska vilas eftersom han nyss har kommit tillbaka från sin skada och när man spelar 2 matcher i veckan kan det slita en del på skadan.. Men förhoppningsvis så är Eduardo tillbaka, så kan han spela på topp med Bendtner kanske (a).
Sagna är ett frågetecken till startelvan, men jag hoppas att det ska gå för honom, man behöver ju en stark backlinje när man ska besöka Anfield.

Sunday, April 19, 2009

Arsenal vs. Chelsea

FA, Wembley

Tyvärr så förlorade vi igår, det blev 2-1 till Chelsea, men jag tycker att vi kämpade på bra, och vi har fortfarande mycket kvar att spela, vi har champions league semifinalerna och såklart ligan kvar.
Walcott gjorde 1-0 efter 18 minuter, sen kvitterade Chelsea och med ca 5 min kvar av matchen så gjorde de 2-1, vi hade några bra chanser med några minuter kvar, men lyckades inte sätta dit bollen.
Ylva kollade på matchen med mig & pappa, sedan kollade hon och jag på en film, The Prestige, vi kom båda överens med att den var lite ... annorlunda, men bra.

Walcotts mål mot Chelsea;

Saturday, April 18, 2009

Skönaste Låten

Igårkväll tittade jag på The Dark Knight & sen ville Anna se Surf's Up igen, så jag kollade på den med henne, där jag upptäckte den skönaste låten i världshistorien asså!! Jävligt bra låt, Into Yesterday med Sugar Ray.
Det är faktiskt en himla skön film, Surf's Up, Anna har blivit förälskad i kycklingen i filmen, Joe llr vad han nu heter xD

Så är det FA-cupen ikväll kl.1800, jag är himla nervös asså.. Men det är bara att bita ihop och hålla ut, jag kmr nog med ett referat senare ikväll llr imorrn.
Nu ska jag strax vara med Ylva, det är städdag idag så jag och Ylva ska typ gå å äta korv klockan 1300 xD
Men vi är inte med på städningen, jag kan skylla på att jag gjorde Ylva sällskap lr nått, eftersom hon har sitt gips fortfarande kan hon kanske inte städa (a)

Men lyssna på låten iallafall, INTO YESTERDAY - SUGAR RAY

Friday, April 17, 2009

Fredaag!!

Äntligen helg, det är alltid lika skönt att ha 2 sovmornar framför sej !! (: Idag så fick jag reda på att jag har SO prov den tjugoåttonde, på det antika rom.
Dessvärre så är det inga goda nyheter för Arsenal, Sagna kommer inte att kunna spela mot Chelsea imorgon, och det är inte säkert om gibbs kommer att kunna heller,han har ett test imorgon, hoppas att han kommer att kunna spela!!
Nu finns det ju inte mkt annat att göra än att sätta in Silvestre på Sagnas ytterbacks plats och flytta ner Song till en mittbacksplats, om man inte gör som mot Villareal och sätter in Eboue på Sagnas plats så kan Silvestre behålla sin mittbacksplats, men det är helt upp till Wenger hur det kommer att gå till, och jag litar på det till 110% .

Thursday, April 16, 2009

Arsenal vs. Villareal

CL, Emirates

3-0 !! Underbar match asså... Walcott sprang förbi backarna och lobbade snyggt in bollen i mål efter 10 min, Fabregas spelade fram med en snygg klack.
Efter ca 60 minuter så fick Adebayor chansen när Van Persie fixade en snygg pass, Adebayor rundade smidigt backen och slog in 2-0 vid bortre stolpen.
3-0 fick Van Persie slå in då Walcott blev fälld i straffområdet omkring 70 minuten, nu väntar Manchester United i semifinalen, så det kommer att bli spänt med mig vs. anna & pappa (a) men vi har tur och börjar borta, så jag hoppas att vi kan utnyttja det övertaget.

På lördag är det dags för FA-cup semifinal mot Chelsea, som har sett otroligt starka ut på sistone, men är det någon som kan slå dem så är det Arsenal ! Så jag får se till att cykla lite snabbare efter ridningen på lördag så jag hinner i tid ^^

Wednesday, April 15, 2009

CL Kväll

Nu är det snart dags, llr snart och snart, om ca en timme så är det avspark, kommer dessvärre att kolla på porto - utd, eftersom pappa vill se utd.
Idag har jag haft sovmorgon !! (9.15) och då hade jag spanska prov direkt, jag kunde kanske 70% av provet, om jag har tur, men det fick bli en hel del chansning.
Men så går det när läraren sätter saker på provet som vi har tränat på (a), annars så har det rullat på idag, var med Ylva efter skolan, de håller på att göra om sitt badrum så det lät rätt mkt.
Jag är otroligt nervös nu.. Man vet ju aldrig hur det kommer att gå i Champions league, men jag hoppas bara att arsenal kan hålla 0-0 eller vinna, det är det som gäller nu.

Tuesday, April 14, 2009

Första Skoldan'

Så har första skoldagen gått, förutom att jag höll på att svimma av trötthet imorse, så gick det hyfsat bra (a)
Glömde dessvärre bort att det är spanskaprov imorgon, så jag har fått plugga bort hela dagen efter skolan, nu är det bara att hoppas att det går bra.
Nu sitter jag framför tv:n, det är cl (champions league) nu, men arsenal spelar imorrn, vilket jag dessutom inte kommer kunna se eftersom de spelar samtidigt som manchester utd, som min pappa hejar på och det är lixom hans teve.
Och eftersom det är torsdag dagen efter så kommer jag hem halv fem, så jag kommer antagligen att kolla på plingarna från united matchen, så kan jag kolla på själva matchen typ torsdag kväll.
Jag känner att jag har världens dilemma asså.. xD

Monday, April 13, 2009

Den Första Bloggen..

Nu sitter jag i min säng och skriver den första bloggen,idag har jag varit hos mina kusiner Alice & Mats, Alice fyllde år för typ nån vecka sen, så därför var vi där.
Hon fick DVD:n Just Like Heaven(som är rätt konstig men rätt bra) och en ljusblå sjal,sen var jag med Ylva ett tag å spela xbox.
Jag har också börjat jobba på att betala av min nya laptop(pappa betalade typ allt när jag köpte den i fredags), men en vacker dag ska jag ha alla pengarna xD
Man har också börjat ladda inför de sista matcherna i champions league kvartsfinalerna,Arsenal möter ju Villareal, men efter att ha fått 1-1 borta så känns det ju lite bättre inför hemma matchen på onsdag,men man ska aldrig ta ut nått,jag är nervös som f*n.

Imorrn börjar ju skolan också,men dagarna går typ skit snabbt, och dessutom har man ju fullt upp med all fotboll nu på slutet,så de sista 2 månaderna ska jag nog klara av (a).
Alla har typ vart borta i lovet,men för en gångs skull har vi varit hemma, vi brukar annars alltid åka nån vart,men i år sparar vi allt till sommarn', då ska vi till Rom, Gotland & Turkiet.